Israel har genomfört flyganfall mot Gazaremsan natten mot torsdagen. Foto: MOHAMMED ABED / AFP /TT

Flyganfall mot Gaza efter raketbeskjutning

Uppdaterad
Publicerad

Israel har genomfört flyganfall mot Gazaremsan natten mot torsdag, timmar efter att en raket avfyrats från palestinskt territorium. En AFP-reporter såg senare ytterligare två raketer avfyras mot Israel efter flyganfallen, och vittnen såg en tredje, skriver nyhetsbyrån.

Raketen från Gaza sköts ned, enligt den israeliska militären, som tidigt på torsdagsmorgonen lokal tid bekräftade att flyganfall inletts. Det är oklart om någon skadats i attackerna.

Stämningen i området är nu mer spänd än på länge, efter attacker från båda sidor som krävt mer än 40 liv de senaste veckorna.

USA:s utrikesminister Antony Blinken besökte Ramallah och Jerusalem i veckan med en uppmaning till lugn.

Israels nya högerregering innehåller extrema nationalister som förespråkar en allt hårdare och större ockupation av Västbanken. Och palestinierna är djupt splittrade, både i sin attityd till Israel och sinsemellan på Västbanken och Gazaremsan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.