Flygplan kraschade strax efter start i Kanada – flera skadade

Uppdaterad
Publicerad

Ett mindre passagerarplan med 25 personer ombord kraschade kort efter start i Fond-du-Lac i Kanada. Alla överlevde – men flera har skadats.

”Vissa så allvarligt att de behöver hjälp av ambulansflyg”, uppger polisen.

West Wind Aviations ATR-42-plan lyfte från flygplatsen vid 18-tiden på onsdagen, lokal tid, med destination Stony Rapids. Strax efter start kraschade farkosten mindre än en kilometer från flygplatsen, skriver CBC News.

22 passagerare och tre besättningsmän befann sig ombord. Alla personer har påträffats.

”Det var ingen explosion eller brand. Ett antal personer har skadats, vissa så allvarligt att de behöver hjälp av ambulansflyg som är på väg”, uppger Kanadas ridande polis i ett pressmeddelande.

Ansiktet skadat

Darryl McDonald i Louisdale berättar att hans mor och syster var ombord när planet störtade.

– Hennes ansikte är helt skadat av nedslaget, säger han om mamman och fortsätter:

– Min syster fick skärsår och kan ha brutit benet.

Fastklämda inne i planet

Raymond Sanger, som bor i Fond-du-Lac, åkte till nedslagsplatsen när han fick höra talas om kraschen. Han och en vän hjälpte till med att få ut människor från planet.

– Vi hörde ljud från människor som skrek. Det var några kvinnoröster. Vi följde rösten tills vi kom fram till området där planet var, berättar han och fortsätter:

– Alla var fastklämda inuti mellan stolar och säten och allting. Vi klippte sönder lite metall och hade sönder lite metall så att vi kunde få ut de här människorna.

Orsaken till flygkraschen är okänd.

Fond-du-Lac ligger i centrala Kanada, i provinsen Saskatchewan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.