Människor i kö utanför ett mottagningscenter för migranter och flyktingar i kroatiska Opatovac, vid gränsen till Serbien, på onsdagen. Foto: TT

FN öppnar flyktingläger i Grekland

Uppdaterad
Publicerad

FN:s flyktingorgan UNHCR öppnar på torsdagen ett nytt genomgångsläger för flyktingar i norra Grekland. Lägret har 1 000 bäddar och är utrustat med 80 toaletter, duschar, wifi och mobilladdare och ligger nära staden Idomeni, skriver AFP.

Det ska erbjuda en tillfällig plats för vila och erbjuda hälsovård till behövande flyktingar på väg norrut.

Ungefär 5 000 människor passerar dagligen Idomeni, uppger polisen. Det är dubbelt så många som för bara några veckor sedan.

#flykt

Närmare 9 000 människor tog sig in Kroatien under gårdagen, enligt kroatiska myndigheter. Det är det högsta antalet under en dag sedan migranter och flyktingar förra veckan slog in på en ny rutt mot Västeuropa.

Totalt har nu över 44 000 människor tagit sig in i Kroatien sedan Ungern stängde sin gräns mot Serbien.

Flyktingströmmarna in i Europa ser ut att fortsätta. Under onsdagsmorgonen kom omkring 40 gummibåtar med över 2 500 människor, huvudsakligen flyktingar från Afghanistan, till den grekiska ön Lesbos. Detta inom loppet av tre timmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet