Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vincent Jeanbrun, som är borgmästare i L'Hay-les-Roses i södra Paris, har fått sitt hus attackerat under natten mot söndagen. En bil ska ha rammat fasaden och en brand startats. Samtidigt pågår massiva protester i Paris och runt om i Frankrike. Foto: Geoffrey van der Hasslelt/AFP/TT

Fransk borgmästares hus attackerat – fru och barn skadade

Uppdaterad
Publicerad

Ett hus tillhörande den franska borgmästaren Vincent Jeanbrun attackerades i natt. Personer ska ha startat en brand och rammat hans hus, skriver han på Twitter.

”Det var ett fegt mordförsök”, skriver han.

Vid 01:30 körde en bil in i en bostad tillhörande Vincent Jeanbrun, som är borgmästare i L'Hay-les-Roses i södra Paris, skriver han på Twitter. Efter det ska någon ha startat en brand i bilen och huset, där hans familj låg och sov.

”I natt nåddes kulmen av skräck och skam. Mitt hem attackerades och min familj blev utsatt för ett mordförsök. Min vilja att försvara och tjäna republiken har aldrig varit starkare. Jag kommer inte ge mig”, skriver han på Twitter.

17-åring skjöts ihjäl av polis – stora upplopp i Frankrike

Familjen skadades

Enligt Jeanburn, som inte var hemma under händelseförloppet, skadades hans fru och ett av hans barn i flykten från angriparna. Distriktsåklagare Stéphane Hardouin sade i en intervju med franska medier att borgmästarens fru skadats ganska allvarligt under flykten, och nu vårdas på sjukhus med ett brutet skenben.

”Det var ett fegt mordförsök. Jag har inte tillräckligt starka ord för att beskriva mina känslor inför denna fasansfulla natt”, skriver borgmästaren i ett uttalande.

Premiärministern: ”De skyldiga kommer åtalas med största

Frankrikes premiärminister Elisabeth Borne utrycker i ett uttalande sitt stöd till borgmästaren och hans familj.

”Premiärministern fördömer dessa oacceptabla handlingar. De skyldiga kommer åtalas med största fasthet”, skriver hon i uttalandet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen ändrade sin version av vad som hänt efter att en film spreds i sociala medier som visar dödsskjutningen. Foto: Reuters

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

17-åring skjöts ihjäl av polis – stora upplopp i Frankrike

Mer i ämnet