Den franska tidningen Libérations förstasida pryds av det här på måndag: ”Vi är danskar”. Foto: TT/Skärmdump

Franska tidningen: ”Vi är danskar”

Uppdaterad
Publicerad
När franska Charlie Hebdo attackerades möttes satirtidningen av ett närmast overkligt stöd. Orden ”Je suis Charlie”, ”Jag är Charlie”, fanns överallt. Nu är det Danmarks tur att få stöd.

De stora vita bokstäverna talar sitt tydliga språk:

”Vi är danskar”

Med vad man skulle kunna kalla för en ”omvänd Charlie Hebdo”, kommer den franska tidningen Libérations förstasida på måndag att hedra offren för attackerna i Köpenhamn.

”En månad efter attackerna i Paris”

Precis som affischer, sociala medier, profilbilder och förstasidor hedrade offren vid den franska satirtidningen med orden ”Je suis Charlie” efter det blodiga terrorattentatet i januari – så kommer här det franska stödet.

En förstasida, en bild på en man och en kvinna som omfamnar varandra utanför synagogan på Krystalgade, och en kort text.

”En månad efter attackerna i Paris blev Köpenhamn denna vecka målet för två mordiska angrepp.”

Två döda i terrordåden

Det senaste dygnets två attacker har tagit två människors liv. 55-årige Finn Nørgaard sköts i det första attentatet mot kulturhuset Krudttönden i Köpenhamn.

Den andra som dog var 37-årige Dan Uzan, som sköts i huvudet då han höll vakt utanför en synagoga.

Den tredje som sköts till döds var den misstänkte gärningsmannen, identifierad som  22-årige Oman El-Hussein från Köpenhamn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Terrordåden i Köpenhamn

Mer i ämnet