Foto: TT

Franskt fartyg redo börja söka efter Egyptair-planet

Uppdaterad
Publicerad

Djuphavssökningen efter de svarta lådorna från det Egyptair-plan som störtade i Medelhavet förra veckan kommer att påbörjas inom de närmaste dagarna. Det uppger den franska haverikommissionen.

Ett franskt örlogsfartyg har lämnat Korsika på väg till sökplatsen utanför egyptiska Alexandria. Ombord finns tre sonder från ett franskt företag, som specialiserat sig på att söka efter marina vrak, som anlitats för att delta i sökandet.

Det har nu gått över en vecka sedan kraschen inträffade, och det fortfarande oklart vad som hände planet. 66 personer fanns ombord, 30 av dessa var egyptier och 15 var fransmän.

Egyptair-kraschen

Enligt egyptiska utredare har en radiosignal mottagits från en nödsändare som vanligtvis finns i den bakre delen av kabinen. Det skulle kunna underlätta att avgränsa sökområdet.

Ett plans svarta lådor skickar nödsignaler i 30 dagar. Sökningarna ska ske i ett område där det kan vara upp till 3 000 meter djupt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Egyptair-kraschen

Mer i ämnet