Fredssamtal om Jemen får problem

FN:s speciella sändebud för Jemen föreslår att fredssamtalen ska återupptas i Genève den här månaden. Ismail Ould Cheikh Ahmed framförde sitt förslag under ett besök i den saudiska huvudstaden Riyad, där han mötte representanter för president Abd Rabbu Mansur Hadis regering och politiska grupperingar som stödjer honom.

Den saudistödda regeringen i Jemen säger dock att fredssamtalen troligtvis kommer att skjutas upp från mitten av januari, då det var tänkt att de skulle återupptas.

Utrikesminister Abdel Malak al-Mekhlafi sade senare på lördagen att Huthirebeller motsatte sig samtal den 14 januari som planerat och ska inledas den 20 eller 23 januari.

En koalition, ledd av Saudiarabien och i vilken andra sunnimuslimska länder ingår, har bekämpat den jemenitiska Huthirörelsen militärt. Rebellerna kontrollerar Jemens huvudstad Sanaa sedan mars förra året.

Parterna höll sin senaste samtalsrunda i december.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer