Andreas Lubitz ska ha stängt ute piloten och medvetet kraschat planet i bergen. Foto: TT

Germanwings-piloten sökte hjälp hos dussintals läkare

Uppdaterad
Publicerad

Andrepiloten Andreas Lubitz, som den 24 mars kraschade ett Germanwings-plan i Alperna och därmed dödade 150 personer, hade uppsökt mängder av läkare före kraschen, uppger den franska statsåklagaren. Avslöjandet antyder att Lubitz led av en sjukdom som inte tidigare avslöjats.

Den franske åklagaren Brice Robin vill inte kommentera vilka symptom Lubitz ska ha lidit av. Robin leder brottsutredningen kring vad som ledde till den fruktansvärda kraschen.

Det har tidigare varit känt att Lubitz tidigare lidit av en depression, men vad han sökt hjälp för hos de ”dussintals läkare” som åklagaren pratar om är oklart.

Brice Robin säger till AP att han håller på och samlar in information från myndigheter i en rad länder, men att han just nu bestämt sig för att prioritera offrens familjer. Flera av dem har kritiserat att de inte ännu fått begrava sina kära, eftersom administrativa hinder gjort att kropparna inte släppts än. Den 11 juni ska Brice träffa familjerna i Paris och diskutera möjligheterna att skynda på pappersarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygkraschen i Frankrike

Mer i ämnet