Ghislaine Maxwell väntas få sitt straff i juni. Foto: Rick Bajornas/AP/TT

Ghislaine Maxwell får sitt straff i juni

Uppdaterad
Publicerad

Ghislaine Maxwell som dömts för att att ha hjälpt den pedofilanklagade Jeffrey Epstein att utföra sexbrott mot flera tonårsflickor kommer att få sitt straff fastställt i juni.

Domaren kungjorde datumet trots att försvaret väntas kräva en ny rättegång.

Det brittiska forna societetslejonet Ghislaine Maxwell får sitt straff fastställt den 28 juni, har en domare i USA beslutat. Hon riskerar 65 års fängelse.

Maxwell dömdes förra månaden för att ha rekryterat och förberett flickor för att utnyttjas sexuellt av miljardären Jeffrey Epstein.

Domaren kungjorde datumet trots att försvaret väntas kräva en ny rättegång, då en medlem i juryn som fällde Maxwell uppgett för andra jurymedlemmar att han själv blivit utsatt för sexuella övergrepp som barn.

Jurymedlemmen har i intervjuer sagt att han under överläggningarna i slutet av december använt sina kunskaper om sexuella övergrepp för att övertyga andra i juryn om att fälla Maxwell.

Den brittiske prins Andrew har också dragits in i sexbrottshärvan kring Jeffrey Epstein. I ett civilrättsligt mål anklagas prinsen för att 2001 ha våldtagit en då 17-årig flicka, som förmedlats av Epstein och Maxwell. Prins Andrew förnekar anklagelserna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mediemogulens dotter som rörde sig i välbärgade kretsar – det här är Ghislaine Maxwell.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer