Bussen som utsattes. Foto: TT

Gripen för Dortmundattack misstänkt IS-medlem

Uppdaterad
Publicerad

Tyska åklagare har inga bevis för att den man som gripits har några kopplingar till attentatet mot Dortmunds spelarbuss. Men åklagarna vill ändå ha honom kvar i förvar, eftersom han misstänks ha varit medlem av terrorgruppen IS i Irak.

Utöver den gripne är ytterligare en person misstänkt för inblandning.

Dortmund spelade Champions League-kvartsfinal mot Monaco på onsdagskvällen, mindre än ett dygn efter attacken mot lagets buss, där en spelare skadades. Uefa har fått kritik för att matchen sköts upp till mindre än ett dygn.

Spelarbuss utsatt för attack

Kritik mot Uefa

Uefas beslut var inte förankrat, och klubben kände sig ”helt ignorerad”, säger tränaren Thomas Tuchel. Han anser att klubben hade behövt mer tid för att hantera vad som hände, rapporterar BBC.

– Ett beslut taget i Schweiz som berör oss direkt. Vi kommer inte att glömma det, det är en väldigt dålig känsla, säger Tuchel till BBC.

LÄS MER: Tvingades spela en dag efter attacken

Uefa säger att beslutet togs ”helt i överenskommelse med klubbar och myndigheter”.

”Vi var i kontakt med alla parter i dag och fick aldrig någon information som tydde på att något av lagen inte ville spela”, står det i uttalandet, rapporterar BBC.

Den spanske försvararen Marc Bartra skadades av splitter i samband med explosionen. Han återhämtar sig nu efter en lyckad handledsoperation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelarbuss utsatt för attack

Mer i ämnet