Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nya övervakningsbilder som den turkiska sajten Sözü Gazetesi släppt visar skjutningen i Maslak i Istanbul den 6 september. Foto: Sözcü Gazetesi

Gripna svenskar i Istanbul har släppts

Uppdaterad
Publicerad

Fem svenska män greps i Istanbul i september efter en uppmärksammad skottlossning. Nu har de släppts, rapporterar Ekot.

Männen, som är i 20-30-årsåldern, har släppts, men beordrats att inte lämna landet, enligt Ekot. De misstänks för inblandning i en uppmärksammad skottlossning i Istanbul i början av september.

De greps av polis när de försökte fly från platsen i en bil. Det ska ha funnits både vapen och knark i fordonet, enligt den turkiska polisrapporten. Dessutom fann polisen flera vapen, ammunition och narkotika vid husrannsakan av männens boenden.

Händelsen kopplas till våldsvågen i Sverige och Foxtrotledaren Rawa Majid. Enligt uppgift till SVT var mordet på en 60-årig kvinna i Gränby i Uppsala för drygt en månad sedan ett svar på skottlossningen i Turkiet.

UD meddelar i ett mejl till SVT Nyheter att man känner till att männen har släppts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.