Foto: Amatörfoto/Reuters.

Tv: Rebeller påstås avrätta fångar i Syrien

Uppdaterad
Publicerad

I otäcka bilder som nyhetsbyrån Reuters kommit över syns hur flera regimtrogna personer förhörs och sedan avrättas av rebeller.

Amatörbilderna som nyhetsbyrån Reuters kommit över uppges vara tagna i Aleppo i går. De påstås visa hur en grupp tillfångatagna män som enligt New York Times och al-Jazira tillhör en av de mest inflytelserika familjerna i Aleppo, en familj som står president Assad mycket nära.

Bilderna visar sedan hur fyra av männen, ett par av dem nästan nakna, förs ut till en gård och ställs mot en vägg.

Under skallande slagord öppnas sedan eld och vad som förefaller vara ett regelrätt mord på försvarslösa tycks äga rum. När skottsalvorna tystnat visas bilder av livlösa kroppar på marken. Nyhetsbyrån Reuters har inte lyckats verifiera innehållet i videon.

I Aleppo står rebellarmén under befäl av överste Abdel Jabbar al-Oqaidi. Och flera rapporter talar om hur också rebellerna begår svåra övergrepp. Bland annat tortyr och rättsvidriga avrättningar av misstänkta. Det vill säga just det som rebellerna själva, och omvärlden beskyller president al-Assad för.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kriget i Syrien

Mer i ämnet