Gruppvåldtogs på julafton – två gånger

Publicerad

En 21-årig kvinna våldtogs av tre män i södra Indien. Efter överfallet attackerades hon igen av sju andra män.

Det var på julafton i området Pondicherry i södra delen av Indien. Den unga indiska kvinnan väntade utanför en väns hus när tre män förde bort henne och tog henne till en avlägsen plats där hon våldtogs, skriver One India News.

Efter överfallet lyckades hon kontakta sina vänner för att få hjälp, men när de var på väg tillbaka till huset blev kvinnan ännu en gång bortförd av en grupp män, och våldtagen sex gånger, uppger BBC.

Våldtäkter i Indien

Vägrade ta emot anmälan

Polisen säger att männen inte kände varandra och överfallen inte var relaterade. Den unga kvinnan vårdas nu på sjukhus med allvarliga skador, och polisen har gripit tio män som alla erkänt.

Två poliser har stängts av då de först vägrade ta emot den 21-åriga kvinnans anmälan mot männen. En indisk åklagare har även uttryckt sin misstro till kvinnans berättelse, och sagt att hon kan vara prostituerad och att männens beteende kan förklaras med att de är deprimerade.

Den brutala händelsen sker strax efter ettårsdagen av den dödliga gruppvåldtäkten på en buss i New Delhi, då en 23-åriga kvinna attackerades, våldtogs och misshandlades svårt av flera män. Hon dog på sjukhus två veckor senare. Den brutala attacken ledde till kraftiga protester mot kvinnors situation i Indien och våldtäktslagarna i landet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldtäkter i Indien

Mer i ämnet