• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Lukman Mohammed förlorade sin mamma, fyra syskon och sin fru i attacken. Hans källare är igenbommad, då man misstänker att det fortfarande kan finnas giftiga gaser kvar. Foto: Markus Ljungholm/SVT

Fruktansvärda bilderna spreds över världen efter giftattacken

Publicerad

Runt 5000 människor dödades i gasattacken mot den kurdiska staden Halabja i norra Irak den 16 mars 1988. Trots att det har gått över 30 år sedan attacken så plågar den fortfarande överlevarna.

Samir Abu Eid är korrespondent på SVT och har besökt irakiska Kurdistan många gånger. Det här är del två i serien Gränsland. Se hela reportaget om kurderna i SVT Play.

Corona

Reportaget är inspelat innan coronautbrottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.