Man har gift sig med ett hologram i Tokyo

Uppdaterad
Publicerad

Japanska Akihiko Kondo trodde att han skulle vara singel i resten av sitt liv. Till slut fann han kärleken i Hatsune Miku – som är ett hologram – och nu har de ”gift sig”.

Länge trodde Akihiko Kondo att han aldrig skulle gifta sig, tills han hittade Hatsune Miku. Hatsune Miku är en vocaloid, ett datorprogram för syntetisk sång, men hon visar sig vanligtvis genom ett hologram. I Japan är hon en animepopstjärna och uppträder på konserter som ett hologram och har mängder av fans.

Gift ”bortom dimensionerna”

Akihiko Kondo är inte formellt gift med Hatsune Miku i enlighet med japansk lag, men företaget som skapade Hatsune Miku har utfärdat ett äktenskapscertifikat, där man hävdar att paret gift sig ”bortom dimensionerna”. Bröllopsceremonin hölls i Tokyo inför runt 40 gäster och paret utbytte ringar och läste sina löften för varandra.

Gratulationer och kritik

Reuters skriver att Akihiko Kondo fått meddelanden på Twitter om att vara ”en nörd som lever ett antisocialt liv”, att han bidrar till Japans nedåtgående population och vissa anklagar honom för att ha stulit deras popstjärna.

Akihiko Kondo har dock fått flera gratulationer efter sitt giftermål och hoppas få andra att också söka lyckan.

– Jag tror att begreppet om kärlek och lycka är olika för alla, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.