Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varför är ryska kniptångsmanövern viktig? Hör Oscar Jonsson, doktor i rysk krigföring, berätta om tre platser som visar krigets utveckling. Foto: SVT / Libkos,TT

Här är kartan som visar krigets utveckling

Uppdaterad
Publicerad

I Bachmut försöker Ukrainas militär störa Rysslands kniptångsmanöver och i Kiev har det skett flera drönarattacker trots Ukrainas luftförsvar.

– De ryska robotattackerna kan börja med övningsrobotar utan sprängladdning och drönare för att mätta luftvärnssystemen, säger Oscar Jonsson, doktor i rysk krigföring.

Över 1500 pansarfordon och 230 stridsvagnar har levererats till Ukrainas motoffensiv och enligt Financial Times är 35 000 ukrainska soldater redo att anfalla.

– Det man talat mest om är att Ukraina anfaller ner mot Melitopol för att skära av järnvägsförbindelsen ner mot Krim, säger Oscar Jonsson.

Se också hela Kriget i veckan, där SVT Nyheter fördjupar den senaste nyhetsutvecklingen i kriget i Ukraina, på åtta minuter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet