Visa alla (2)
Visa alla (2)

Här exploderar bomben bakom SVT:s utsända

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s Susan Ritzén hade just börjat sin direktrapport från Gaza när en kraftig bomb från ett attackflygplan exploderade just bakom där hon stod.

SVT:s korrespondent Susan Ritzén och fotografen Anna Stålberg hade precis börjat sin liverapport om den senaste utvecklingen i Gaza när en enorm explosion lyste upp stadsdelen bakom hotellbalkongen där de stod.

Explosionen föregicks av det susande ljudet av en missil eller bomb som närmade sig snabbt och Susan Ritzén klev raskt ur bild när detonationen skakade området invid hotellet. Hon klev dock snabbt tillbaka och konstaterade:

– Ja, ni märker ju. Det här var alltså en bomb från ett plan. Det är de kraftigaste bomberna som smäller. Ni hör kanske också eldgivningen från fartygen här ute med lite mindre bomber. Det här är vardagen nu för människor i Gaza, och även om det pratas om eldupphör på många olika platser i världen just nu, så ser vi inte skymten av det här, berättar Susan Ritzén.

När vi pratar med Susan Ritzén på telefon direkt efteråt berättar hon att träffen kom obehagligt nära:

– Ja bomben föll ungefär 100 meter från balkongen där vi stod. Det ligger tre strandvillor precis här bredvid och de har beskjutits intensivt hela dagen. De är tomma på folk och jag vet inte vem som äger dem, men det är sannolikt tillgångar som tillhör någon milisgrupp eller medlemmar av Hamas, säger Susan Ritzén.

Du såg väldigt lugn ut efteråt, kändes det inte farligt?

– Vi har ju varit med om denna typen av träffar tidigare, men då har de inte slagit ner så nära. Men vi har en beredskap på vad vi ska göra om detta händer i direktsändning. Men det börjar bli svårt att arbeta här, säger Susan Ritzén.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gazakonflikten

Mer i ämnet