Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I ett klipp från sajten flightradar24.com försvinner planet som ska ha störtat med Wagnerledaren Jevgenij Prigozjin ombord, från kartan. Foto: flightradar24.com/Reuters

Här försvinner planet på Flightradar

Uppdaterad
Publicerad

I klippet kan du se hur det privatflygplan som enligt ryska uppgifter hade Wagnergruppens ledare Jevgenij Prigozjin ombord plötsligt försvinner från Flightradar.

Wagnergruppens ledare Jevgenij Prigozjin var med på passagerarlistan på det flygplan som ska ha störtat, enligt ryska luftfartsverket, uppger den statliga nyhetsbyrån Tass. Det uppger även Wagnergruppen själv på Telegram.

Flightradar används för att följa flygplans position i realtid och i videon ovan kan du följa det nu kraschade flygplanets färdväg. Det var på väg från Moskva till S:t Petersburg, men plötsligt försvinner det från kartan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bilder från Telegramkanal kopplat till Wagnergruppen. Foto: Handout / TELEGRAM/ @grey_zone / AFP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.