Här ger sjuksköterskan falska vaccindoser – fångas på övervakningskamera

Uppdaterad
Publicerad

Övervakningsfilmer visar enligt polisen hur sjuksköterskan sprutar ut vaccinsprutans innehåll i en gasbinda, för att sedan sticka in en tom spruta i armen på patienten.

Nu har den italienska sjuksköterskan gripits av polis misstänkt för att ha gett ”falska” vaccindoser.

Sjuksköterskan från italienska Palermo greps under lördagen och anklagas även för att ha utfärdat falska vaccinpass.

På övervakningsfilmer syns hur sjuksköterskan tömmer vaccindosen i en gasbinda innan hon sticker sprutan i patientens arm.

Hon ska på det här sättet ha hjälpt flera personer som inte ville ta vaccin mot covid-19 att ändå få ta del av vaccinpass som ger möjlighet att vistas på flera offentliga platser som restauranger, barer och gym.

Kraven på vaccinering och giltigt vaccinpass ökar i Italien och samtidigt fortsätter vaccinfusken att öka enligt den italienska polisen. Helgens gripande kom bara dagar efter att en manlig sjuksköterska gripits för att ha ”låtsats” vaccinera minst 50 personer i utbyte mot olika mutor.

Se övervakningsbilderna på ”vaccineringen” i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.