Se bilder från årets pride. Foto: Ariel Schalit/AP/TT

Här intar prideparaden Tel Avivs gator

Uppdaterad
Publicerad

Tiotusentals människor, folkfest och trånga gator. Svårt att föreställa sig i pandemitider, eller hur? Men i Israel, som vaccinerat omkring 55 procent av befolkningen, är detta verklighet när prideparaden intar gatorna.

Regnbågsflaggorna hålls högt och omkring 100 000 människor uppskattas ha deltagit i prideparaden i Tel Aviv i Israel. Där får HBTQ-världen utlopp för sitt firande efter att förra årets parad ställts in på grund av coronapandemin.

– I år kommer vi mer än någonsin att fira, marschera och slåss tillsammans för jämlikhet, säger borgmästaren Ron Huldai till nyhetsbyrån AP.

”Inte bara en fest”

Israel har varit bland världens snabbaste länder vad gäller vaccinering och öppnade upp landet igen under våren. Myndigheterna har dock rekommenderat munskydd vid större event utomhus, som till exempel prideparaden. Men att över huvud taget kunna delta i den glädjer många.

– Det är inte bara en fest, det är också en demonstration för våra rättigheter, för vår existens, så det känns riktigt bra att vara här igen för att marschera med alla, säger Noam Klar till AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.