Här avslöjas polisen med att placera ut knark

Uppdaterad
Publicerad

En polis i Baltimore, USA, misstänks ha placerat ut droger i en misstänkt persons trädgård i syfte att kunna gripa denne. Det menar åklagare som stödjer sig på polisens egna kroppskamera.

En polis har stängts av och ytterligare två poliser har tagit ur yttre tjänst i Baltimore, östra USA. Åklagare menar att poliserna gjort sig skyldiga till att ha försökt placera bevis i en mans trädgård i syfte att kunna gripa denne. Den huvudmisstänkte polisen verkar tro att han bara spelar in när han låtsas hitta drogerna, men kameran har rullat även tidigare.

– Det är mycket allvarliga anklagelser från åklagarsidan och den mest aktive polisen har stängts tills utredningen är klar. De andra två har tagits ur yttre tjänst, sade Kevin Davis vid Baltimorepolisen under en presskonferens tidigare.

Se filmen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.