Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT besökte floden Rio Grande och blev vittne till något som blivit allt vanligare. En livsfarlig kamp med det forsande vattnet för att ta sig över gränsen mellan USA och Mexiko. Foto: SVT/ Mikael Eriksson

Här riskerar hon sitt liv i det forsande vattnet – migrantkrisen fortsätter i USA

Uppdaterad
Publicerad

Rekordmånga migranter fortsätter att ta sig över gränsfloden Rio Grande mellan Mexiko och USA, 234 000 försökte bara under april månad. Och migrationen väntas återigen bli en av de hetaste frågorna i det stundande mellanårsvalet.

– Amerikaner är arga över vad som sker, säger Texas guvernör Greg Abbott (Rep).

Republikanska politiker riktar hård kritik mot President Biden. Men även hans egna partikamrater är djupt besvikna.

– Man har tusentals människor som vandrar på dina gator som tagit sig över floden, det finns mycket oro och osäkerhet, säger Yolanda Ramon (Dem), borgmästare i staden Eagle Pass vid Rio Grandes strand.

SVT:s team besökte gränsfloden och blev vittne till hur en mamma och hennes son misslyckades med att ta sig över Rio Grande. Se mer om situationen vid gränsen i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.