Emmanuel Macron, mittenkandidaten, röstade i staden Le Touquet i norra Frankrike. Vid lunchtid hade samtliga huvudkandidater i presidentvalet lagt sina röster.

Här röstar presidentkandidaterna i valet

Publicerad

Redan vid lunchtid hade samtliga huvudkandidater i det franska presidentvalet lagt sina röster. Medieuppbådet var som väntat stort och vid vallokalen där Marine Le Pen röstade blev det demonstrationer och tumult.

Alla fyra huvudkandidater i det franska valet hade vid lunchtid lagt sin röster i valet. Emmanuel Macron, mittenkandidaten, röstade i staden Le Touquet i norra Frankrike.

– Djupt i min själ känner jag på samma gång ett lugn och en beslutsamhet, medveten om vad som sker, beredd att handla och jag tror att det är viktigt för var och en att gå och rösta idag, sade Emmanuel Macron utanför vallokalen.

Emmanuel Macron, mittenkandidaten, röstade i staden Le Touquet i norra Frankrike.

Även Nationella frontens partiledare Marine Le Pen höll sig i de norra delarna av Frankrike, hon röstade i staden Hénin-Beaumont, där stödet för henne är stort. Samtidigt som Le Pen lades sin röst hölls demonstrationer utanför lokalen.

TV: Kandidaterna som vill bli Frankrikes nästa president

Hög säkerhet i hela landet

Avgående president Fran­çois Hollande, som inte ställer upp för nyval, har beordrat hög säkerhet runt om i landet under valdagen.

Över 50.000 poliser bevakar under dagen vallokaler, det är i kölvattnet av terrorattacken i Paris i torsdags som säkerheten i landet har höjts.

Hollande lade sin röst i Tulle i Correze i sydvästra Frankrike.

Fransk polisman utanför en vallokal i Henin-Beaumont, i norra Frankrike.

LÄS MER: TV: Unga kan avgöra vem som blir nästa president

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Presidentval i Frankrike 2017

Mer i ämnet