• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Äggkupp mot kung Charles III i York. Foto: EBU

Här utsätts kung Charles för äggkastning – en gripen

Publicerad

På onsdagen besökte Storbritanniens kung Charles III brittiska York – men när den nytillträdda kungen skulle välkomnas av representanter från staden började plötsligt ägg hagla över sällskapet.

En man har gripits efter kuppen, skriver The Guardian.

Efter att Charles tog över tronen efter Elizabeth II försvann den nye monarken från rampljuset under en tid för att sörja sin moders död. I början av oktober återupptog kungen dock sina åtaganden, och sedan dess har de kungliga besöken duggat tätt.

På onsdagen gick turen till staden York, dit Charles bland annat rest för att avtäcka en staty av drottning Elizabeth II. Kungabesöket tog dock en oväntad vändning när en demonstrant plötsligt började kasta ägg mot kungen.

”Det här landet är byggt av slavars blod”, hördes mannen ropa i samband med angreppet, skriver The Guardian.

Samtliga fyra ägg som kastades missade dock kungen och angriparen kunde snabbt gripas av fyra poliser på plats, skriver tidningen.

Se bilder från äggattacken i York i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.