Foto: Privat/TT

Hennes make och barn befinner sig i lockdown

Uppdaterad
Publicerad

Både barnen och maken befinner sig i lockdown, berättar svenska Malin Åkerman Benoit, som säger att Ottawa vanligtvis är en lugn stad.

Svenska Malin Åkerman Benoit, boende i Ottawa, berättar att hennes man befinner sig i lockdown på jobbet och att två av parets barn också befinner sig under lockdown i skolan. De får alltså inte komma ut innan läget bedöms vara säkert.

– Det känns lite obehagligt, även om Ottawa är en ganska lugn stad i vanliga fall. Det är första gången något sådan här händer som jag har varit med om, säger Malin Åkerman Benoit på telefon, medan ettåringen hemma jollrar i bakgrunden.  

Skottlossning i Kanada

Maken är professor på ett universitet i närheten av platserna som drabbats av skottlossningen.

– Jag har pratat med honom och han är okej men de befinner sig just nu i lockdown.    

Hon befann sig själv på universitetet, men på ett annat campus, då en av studenterna fick ett sms.

–Det berättade att det här hade hänt och att vi skulle akta oss för den del av staden där skjutningen hade ägt rum och köra en annan väg hem. Det kändes ju så klart obehagligt att få reda på, särskilt när man har små barn, så vi försökte ta oss hem så fort som möjligt, Malin Åkerman Benoit.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Kanada

Mer i ämnet