Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hjälpen är välkommen när det saknas vatten, mat och läkemedel och bomberna faller dagligen. Foto: UAPBC

Hjälpsändning framme i ukrainska Avdijivka

Uppdaterad
Publicerad

Den massiva ryska offensiven mot Avdijivka är nu inne på fjortonde dygnet. Nästan alla invånare har flytt, men 1 300, mestadels äldre, finns kvar i staden. Under söndagen kunde en hjälpsändning ta sig fram och förse ett mindre antal invånare med vatten, mat och läkemedel.

Slaget om Avdijivka inleddes den 10 oktober. Trots massiva ryska attacker med ett mycket stort antal stridsvagnar och infanteristridsfordon håller Ukraina fortfarande staden.

Ryssarna har inte förlorat så många stridsfordon under två veckor sedan offensiven mot staden Vuhledar, även ukrainarna gör förluster.

Det är inte första gången ryssarna och proryska ukrainska styrkor försökt erövra Avdijivka utan att lyckas. Den här gången satsar ryssarna allt på en seger, enligt militära experter.

TV-team tog sig in

Ukrainska armén har publicerat ett stort antal videor från striderna, nu har ett tv-team från ukrainsk tv lyckats följa med en liten hjälpsändning in i den hårt krigsdrabbade staden.

I videon kan du se tv-teamets bilder och mötet med invånare i staden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.