Foto: TT

Höjd säkerhet vid riksdagen efter Londondåd

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har förstärkt bevakningen kring Sveriges riksdag med anledning av gårdagens attentat i London, skriver Expressen.

– En så kallad särskild händelse har upprättats, vilket betyder att polisen avsätter resurser för att arbeta med en specifik uppgift.

– Vi har utfört vissa bevaknings- och beredskapshöjande åtgärder på vissa platser. Det betyder att vi tittar till vissa platser där man kan tänka sig att det skulle kunna hända någonting, säger Towe Hägg vid polisen i Stockholm till TT.

Attacken vid brittiska parlamentet

Fyra personer, en av dem den misstänkte gärningsmannen, dödades under attentatet vid det brittiska parlamentet i går.

– Vaksamheten och uppmärksamheten skärps i samband med sådana här händelser. Mer exakt vilka säkerhetsåtgärder vi har vidtagit vill jag inte kommentera, säger riksdagens säkerhetschef Niklas Åström till TT.

Säkerhetspolisen har dock inte höjt terrorhotnivån med anledning av attentatet i London. Risken för ett terrordåd i Sverige bedöms som en trea på en femgradig skala, vilket innebär att Säpo anser att det finns ett ”förhöjt hot” mot Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacken vid brittiska parlamentet

Mer i ämnet