Frankrikes president François Hollande under ceremonin vid polishuset i Paris. Foto: TT

Hollande: 200 terrorresenärer har stoppats

Uppdaterad
Publicerad

Under senaste året har 200 personer förbjudits att lämna Frankrike eftersom de misstänks vilja anslut sig till terrorgrupper i Syrien och Irak. Det sade Frankrikes president François Hollande vid en ceremoni i dag.

Under året har även mer än 50 utländska medborgare hindrats från att komma in i Frankrike. Det berättade François Hollande vid en ceremoni för de tre poliser som dödades i samband med terrorattackerna i Paris i januari i fjol, rapporterar bland andra Francetvinfo.

Under ceremonin vid polisens högkvarter i Paris hedrade Hollande bland andra Ahmed Merabet, den muslimske polis som på mycket nära håll dödades av terroristerna på boulevard Richard-Lenoir.

Terrordåd mot fransk tidning

– Poliserna dör i tjänsten för att vi ska kunna leva i frihet, sa Hollande.

Lagändringar

Enligt Hollande har också 25 brott med direkt koppling till terrorism upptäckts tack vare husrannsakningar inom ramen för det rådande undantagstillståndet. Husrannsakningarna har också lett till att omkring 400 vapen beslagtagits, varav 40 militära vapen, rapporterar tidningen Le Figaro.

Presidenten sa också att de lagändringar som är under utarbetande bland annat kommer att innehåll straffskärpningar som ska göra kampen mot terrorism och organiserad brottslighet mera effektiv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd mot fransk tidning

Mer i ämnet