Himlen under Israels attack mot Gaza. Foto: TT

Israel bombar Hamas-mål i Gaza

Uppdaterad
Publicerad

Israeliskt flyg har tidigt på torsdagen på nytt anfallit flera mål på Gaza-remsan.

Enligt uppgifter från palestinska räddnings- och säkerhetssyrkor skadades tio palestinier, enligt sjukvårdspersonal. Två av dem var kvinnor. Den israeliska armén meddelade enligt nyhetsbyrån AP att 15 Hamas-mål angreps.

Bland Hamas-målen fanns gömda anläggningar för raketuppskjutningar och vapenlager. Två raketer ska ha skjutits ned av israeliskt antirobotvapen.

Tonåringar mördade i Mellanöstern

Enligt Israel ska det israeliska angreppen ha föregåtts av attacker från Gaza-sidan. Totalt ska inom loppet av ett dygn ett tjugotal anfall ha ägt rum från Gaza, enligt de israeliska källorna. I ett fall slog raketer ner i ett bostadshus i staden Sderot och skadade även ett antal bilar. Också stadens elförsörjning skadades.

Våldet i området har ökat sedan en 16-årig palestinsk pojke hittades död i Jerusalem i går.

Den 16-årige pojkens kropp hittades i en skog i västra Jerusalem tidigt på dagen efter att ha setts bli indragen i en skåpbil några timmar tidigare, uppger Reuters. Mordet misstänks vara en hämnd för de tre israeliska tonåringar som hittades döda utanför Hebron i måndags – efter att ha varit försvunna i nära tre veckor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tonåringar mördade i Mellanöstern

Mer i ämnet