Charlotte Pinder var på konserten när hon plötsligt hörde en smäll.

”Jag sprang för mitt liv”

Uppdaterad
Publicerad

En explosion ska ha inträffat i samband med ett misstänkt terrordåd i slutet på en Ariana Grande-konsert i Manchester. Minst 22 personer har dött och minst 59 har skadats, varav flera barn. Charlotte Pinder var på konserten när hon plötsligt hörde en smäll.

– Jag sprang för mitt liv och de sa åt oss att vara lugna för det var en ballong.

Andy Holey skulle hämta sin fru och sitt barn därifrån när han plötsligt slungades flera meter av explosionen.

– När jag reste mig upp såg jag kropparna ligga på marken. Min första tanke var att gå in i arenan och försöka hitta min familj, säger han till BBC.

Terrorattack i Manchester

Väl inne i arenan kunde Andy Holey inte hitta familjen. Istället gick han ut med polisen och började leta bland kropparna i sökandet efter sin fru och dotter.

– Till slut lyckades jag hitta dem, och de mådde bra.

TV: Här flyr konsertbesökarna arenan

”Massiv explosion”

Ett vittne berättar för Reuters att hon hörde stora explosioner i slutet av konserten och att de inträffade när människor lämnade arenan.

– Vi var på väg ut och när vi var vid dörren hörde vi en massiv explosion och alla skrek. Det var en kraftig smäll, man kände den i bröstet. Det var kaos. Alla sprang och skrek och försökte ta sig ut, säger Catherine Macfarlane.

Michelle Sullivan var, tillsammans med sina 12- och 15-åriga döttrar, också på plats på konserten.

– Det var så skrämmande. Vi hörde en riktigt kraftig smäll. Alla skrek. När vi kom ut sa de ”fortsätt springa, fortsätt springa”.

LÄS MER: Ariana Grande uttalar sig efter konserten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet