Minst en död i stormen Krosa

Uppdaterad
Publicerad

Den tropiska stormen Krosa har nått Japan med kraftiga vindar och skyfall, vilket har lett till varningar för jordskred och översvämningar. Minst en person har omkommit i stormen.

En 82-årig man i Hiroshima har av lokala myndigheter bekräftats död efter att ha fallit i havet när han försökte förtöja sin båt.

Minst 34 människor har skadats, enligt det japanska tv-bolaget NHK. Dramatiska tv-bilder visar våldsamma havsvågor samt vindfällda träd och lyktstolpar.

Runt 550 000 människor uppmanas att lämna sina hem i en frivillig evakueringsorder från myndigheterna. Stormen rör sig precis utanför landets sydvästra kust med vindbyar på 44 meter per sekund.

Fler än 600 flyg inställda

Ett sällskap med 18 personer har evakuerats till en högre belägen plats efter att ha blivit strandsatta på en plats där vattnet steg snabbt.

Stormen anländer samtidigt som många är på väg hem efter den traditionella sommarledigheten obon. Fler än 600 inrikesflyg har ställts in och antalet snabbtågsavgångar har minskats kraftigt. Även flera färjor har ställts in på grund av höga vågor.

Krosa rör sig i ett långsamt tempo, 20 kilometer i timmen, så regnet över det drabbade området väntas fortsätta länge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.