Ett 100-tal personer från polisen, Skatteförvaltningen och Kustbevakningen deltar i insatsen med båtar, flyg och helikoptrar deltar, enligt Yle. Foto: Yle/EBU

Jätterazzia i finska skärgården – tre gripna i misstänkt penningtvättshärva

Publicerad

Tre personer har gripits i en jätterazzia som genomförs i Åbo skärgård och på fastlandet i Finland under helgen. Detta som en del i en polisutredning av en stor internationell penningtvättshärva, rapporterar finländska medier.

Företaget är utlandsregistrerat och misstänks för bland annat grov penningtvätt av flera miljoner euro och grovt skattebedrägeri, samt utnyttjande av svart arbetskraft.

Tre gripna och sju förhörda

Husrannsakningar har gjorts i flera fastigheter. Razzian inleddes på lördagsmorgonen och hittills har sju personer förhörts och tre personer gripits i insatsen.

– Förhören och husrannsakningarna har löpt fint. Nu koncentrerar vi oss speciellt på att klarlägga användningen av svart arbetskraft, säger kriminalinspektör Markku Ranta-aho från Centralkriminalpolisen, till Svenska Yle.

Ett 100-tal delat i operationen

Myndigheterna i Finland har ännu inte bekräftat vilket företag det handlar om.

Insatsen pågår under hela helgen och ett 100-tal personer från polisen, Skatteförvaltningen och Kustbevakningen med båtar, flyg och helikoptrar deltar, enligt Yle.

Under tiden har flygtrafiken över delar av den åboländska skärgården stoppats, även båttrafik berörs av insatsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer