Jennifer Wegerup Foto: Jessica Gow/TT

Jennifer Wegerup ny utrikesreporter för SVT i Italien

Uppdaterad
Publicerad

Journalisten och författaren Jennifer Wegerup blir ny utrikesreporter för Sveriges Television. Wegerup kommer att jobba från Rom med att bevaka Italien för SVT:s räkning.

– Jag är glad och stolt då jag brinner för angelägen utrikesjournalistik, säger hon.

Jennifer Wegerup har under 30 år jobbat i Italien med att bevaka nyheter, politik, kultur och sport. För SVT:s tittare är hon ett välkänt ansikte efter många år i Gomorron Sveriges sportpanel.

– Det känns roligt att få jobba för SVT, och jag är glad och stolt eftersom att jag brinner för angeläggen utrikesjournalistik. Det vet jag att jag kommer få jobba med här, säger Wegerup.

SVT:s utrikeschef, Pia Bernhardsson, är nöjd med tillskottet av Jennifer Wegerup som frilansmedarbetare.

– Jag är väldigt glad att kunna knyta Jennifer Wegerup till SVT:s utrikesredaktion. Hon är bred, hon är kunnig – och har dessutom ett personligt tilltal som jag uppskattar mycket.

Lång och erfaren bakgrund

Jennifer Wegerup har många års erfarenhet på Sveriges och Italiens främsta nyhetsredaktioner. Hon började först att jobba på Expressen och därefter Aftonbladet som bland annat nyhetsreporter, grävreporter, sportkrönikör, London-korrespondent och utsänd till Paris.

I dag är hon kolumnist i Expressen, författare och skribent för magasinet Fokus.

Wegerup har även arbetat för italiensk TV, Sky News Italia, och är sedan länge Nordenkorrespondent för La Gazzetta dello Sport.

Hon har också arbetat en kort period för Moderaterna.

– Men hon ska inte nu rapportera om svensk inrikespolitik, utan om Italien i bred bemärkelse, säger utrikeschef Pia Bernhardsson.

Wegerup ersätter SVT:s tidigare korrespondent i Italien Kristina Kappelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.