Källor: Ny kidnappning av skolbarn i Nigeria

Uppdaterad
Publicerad

Beväpnade gärningsmän har kidnappat hundratals pojkar från en internatskola i Kagara i delstaten Niger i centrala Nigeria, enligt källor till AFP.

Gärningsmännen, som misstänks tillhöra ett kriminellt gäng, anlände i stor skara sent på tisdagen och förde bort pojkarna och flera lärare in i en näraliggande skog.

En av eleverna ska ha dödats i samband med kidnappningen, uppger en av källorna.

Nordvästra och centrala Nigeria har drabbats av ett ökat antal räder från kriminella gäng, som bland annat genomför kidnappningar för att sedan kräva lösesumma för ett frisläppande.

För två månader sedan kidnappades hundratals skolpojkar i delstaten Katsina. De släpptes senare efter förhandlingar med regeringen.

De kriminella gängen drivs av ekonomiska motiv och har ingen ideologisk tillhörighet. Men myndigheterna befarar att hårdföra jihadister från nordöstra Nigeria försöker infiltrera dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.