Enligt källor till CNN ska president Trump planera att skriva under avtalet vad gäller finansieringen av muren mot Mexiko. Foto: Evan Vucci/TT

Källor: Trump planerar att skriva under muröverenskommelse

Uppdaterad
Publicerad

President Trump planerar att skriva under den uppgörelse som innebär mindre pengar till bygget av en mur mot Mexiko, för att förhindra att USA:s statsapparat stängs ner igen. Detta enligt källor till CNN.

Enligt två icke-namngivna källor till CNN, som enligt uppgift ska stå i direktkontakt med president Trump, planerar han att skriva under överenskommelsen som gäller finansieringen av ett slags barriär mot Mexiko. Den budget som förhandlats fram mellan republikanerna och demokraterna innebär att drygt 1,3 miljarder dollar kommer att gå till gränsskyddet –  vilket är betydligt mindre än de 5,7 miljarder Trump själv föreslagit.

”Inte nöjd”

Trump själv uppger att han inte är nöjd med uppgörelsen, men tros enligt uppgifter ändå skriva under förslaget. Om man inte får igenom något beslut innan fredag stänger USA:s statsapparat ned igen, vilket presidenten vill undvika enligt källorna. Undersökningar har visat att president Trump skuldbeläggs för den 35 dagar långa nedstängningen av statsapparaten.

-Svaret är nej...jag är inte nöjd med överenskommelsen, sa Trump under ett möte med kongressen enligt CNBC, men tillade även att han inte trodde att det skulle bli ytterligare en nedstängning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer