Nordkoreas ledare Kim Jong-Un besöker Ryssland och dess president Vladimir Putin. Foto: KCNA/AP/TT

Kim Jong-Un besökte rysk fabrik för stridsflygplan

Uppdaterad
Publicerad

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un fortsatte sin resa i östra Ryssland på fredagen med att besöka en fabrik som bygger stridsplan i staden Komsomolsk-na-Amure, rapporterar ryska statliga medier.

I onsdags träffade Kim Rysslands president Vladimir Putin på rymdbasen Vostotjnyj. Under mötet föreslog Putin bland annat att Ryssland kan hjälpa Nordkorea att bygga satelliter.

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un sade att Nordkorea erbjuder sitt ”fulla och ovillkorliga stöd” för Rysslands ”heliga kamp” för att försvara sina säkerhetsintressen. Uttalandet, som kom via tolk, ses som en hänvisning till kriget i Ukraina.

USA har varnat för att toppmötet kan leda till en överenskommelse för Nordkorea att förse Ryssland med ammunition. I Sydkorea finns en utbredd oro att Nordkorea skulle få avancerad vapenteknologi i utbyte.

Se tåget om Kim Jong-Un färdades med till Ryssland i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här är bilderna som påstås visa insidan av det bepansrade tåget. Foto: Simon Krona och KRT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.