Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och en tv-skärm som visar bilder från när Nordkorea testade nya robotar. Bilden till höger är från 4 maj 2019. Foto: Ahn Young-joon/AP

Kim varnar Sydkorea: ”Kan inget annat än att utveckla superkraftfulla vapensystem”

Uppdaterad
Publicerad

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un ser veckans testskjutning av en ny typ av kortdistansrobotar som en varning till grannlandet Sydkorea. Det uppger den statskontrollerade nyhetsbyrån KCNA.

– Vi kan inte annat än att oavbrutet utveckla superkraftfulla vapensystem för att undanröja det potentiella och direkta hotet mot vårt lands säkerhet, säger Kim Jong-Un, enligt KCNA.

Pyongyang-regimen har varit skarpt kritisk till militärövningar som Sydkorea och USA snart håller.

Rapporten från KCNA nämnde inte USA eller president Donald Trump. Trumps utrikesminister Mike Pompeo tror fortfarande på en diplomatisk lösning med Nordkorea och han räknar med nya samtal om ”ett par veckor”.

– Vi vill att diplomati ska fungera. Vi vill att ordförande Kim håller löftet han gav president Trump, säger Pompeo i en tv-intervju med Bloomberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.