Donald Trump och Kim Jong-Un möttes kort i den demilitariserade zonen vid gränsen mellan Syd- och Nordkorea i slutet av juni i år. Foto: Susan Walsh/AP/TT

Samtalen mellan USA och Nordkorea återupptas

Uppdaterad
Publicerad

USA bekräftar Nordkoreas uppgifter om att samtalen mellan länderna ska återupptas. Samtalen har varit låsta sedan de kollapsade när USA:s president Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un träffades i Vietnam i februari.

Parterna är nu överens om att ha ”preliminär kontakt” på lördag och hålla förhandlingar på arbetsgruppsnivå, uppger Nordkoreas vice utrikesminister Choe Son-Hui i ett uttalande.

”Jag förväntar mig att förhandlingarna kan skynda på den positiva utvecklingen för Nordkoreas och USA:s relation”, säger hon utan att avslöja var samtalen ska hållas.

Nordkorea-krisen

Kom överens under tidigare träff

De två ledarna kom överens om att återuppta samtalen när de träffades för ett kort möte i den demilitariserade zonen mellan Nord- och Sydkorea i juni.

Trump avskedade nyligen sin nationella säkerhetsrådgivare John Bolton. Trump har sagt att Bolton begått misstag vad gäller Nordkorea. Även Nordkorea har tidigare uttryckt skarp kritik mot Bolton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordkorea-krisen

Mer i ämnet