Turkiets president Tayyip Recep Erdogan har bett sin ryske kollega Vladimir Putin om ursäkt för nedskjutningen av ett ryskt stridsflygplan förra året. Foto: TT

Kreml: Erdogan ber om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Turkiets president Tayyip Recep Erdogan har skrivit till sin ryske kollega Vladimir Putin och bett om ursäkt för nedskjutningen av ett ryskt stridsflygplan förra året. Det uppger Dmitrij Peskov, talesman för Kreml.

Enligt Peskov uttrycker Erdogan i brevet att han vill göra allt för att återupprätta de traditionellt goda förbindelserna mellan länderna.

Det har ännu inte kommit någon kommentar från Ankara i anslutning till brevet.

Turkiet sköt ned ryskt stridsflygplan

Efter nedskjutningen vid gränsen mellan Turkiet och Syrien i november försämrades relationerna mellan Ryssland och Turkiet drastiskt.

Brevet till Putin bekräftas av Erdogans talesman Ibrahim Kalin, men denne nämner inget om att det uttryckligen ska ha framförts någon ursäkt. Kalin säger att Erdogan i brevet beklagar nedskjutningen och ber pilotens familj att ”ursäkta oss”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turkiet sköt ned ryskt stridsflygplan

Mer i ämnet