Ivanka Trump och Jared Kushner. Foto: TT

Kreml förnekar koppling: Känner inte till advokaten

Uppdaterad
Publicerad

En talesperson för Vladimir Putin meddelade på torsdagen att ryska myndigheter inte har någon kännedom om den advokat som påstås ha träffat Donald Trump Jr, president Trumps son, för att överlämna skadlig information om Hillary Clinton.

I går rapporterades att Donald Trumps äldsta son Donald Jr, svärsonen Jared Kushner och Trumps dåvarande kampanjchef Paul Manafort träffat en rysk advokat i Trump Tower i New York den 9 juni 2016. Advokaten ska, enligt BBC, ha utlovat information som kunde skada Hillary Clinton.

LÄS MER: Trumps närmaste träffade rysk advokat

Trump och Ryssland

Ingen ”cyber security”-grupp

I ett uttalande i dag uppgav en talesperson för Kreml att den ryska regeringen inte har någon kännedom om advokaten, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Därtill kommenterades även uppgifter som uppkommit efter Trumps möte med den ryske presidenten Vladimir Putin. Trump twittrade i går att de två presidenterna pratat om att forma en ”cyber security”-grupp för att skydda sig mot ”valhackning & många andra negativa saker”, men dagen efter återvände han till Twitter för att meddela att ”att vi diskuterade det betyder inte att det kan hända. Det kan det inte.”

LÄS MER: Trump visste inget om ryssmötet

Samarbetar för eldupphör i Syrien

Enligt Kreml finns inga planer på en sådan enhet, men de två länderna kom överens om att jobba tillsammans i frågan, skriver Reuters.

Den ryske utrikesministern Sergej Lavrov bekräftade även under måndagen att USA och Ryssland kommer fortsätta samarbeta för att få till stånd vidgade eldupphör i Syrien.

Kreml uttryckte också kritik mot Ukrainas planer på att ansluta sig till NATO. De uppgav att Ryssland inte har några trupper i Ukraina, och att ett eventuellt NATO-medlemskap inte skulle bidra till stabilitet i regionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trump och Ryssland

Mer i ämnet