Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur rysk media rapporterar om den ukrainska motoffensiven och hör Rysslandkorrespondent Bert Sundströms analys i klippet. Foto: SVT och ryska NTV

Kritiken i rysk tv: Omöjligt att besegra Ukraina med nuvarande metoder

Uppdaterad
Publicerad

Det är omöjligt att besegra Ukraina med de resurser och den ”kolonialistiska” krigföringen som Ryssland just nu använder sig av.

Det säger den ryska lokalpolitikern Boris Nadezjdin i rysk tv, där det märks av ett skifte i samtalsklimatet kring Ukraina den senaste tiden, menar SVT:s Rysslandkorrespondent Bert Sundström.

– Sedan ett par dagar tillbaka är det ett antal av de som debatterar i tv som medger att det går dåligt i kriget, säger Bert Sundström.

Ett exempel är lokalpolitikern Boris Nadezjdin som hamnade i livlig debatt efter att ha föreslagit fredsförhandlingar i statligt ägda tv-kanalen NTV.

Kriget i Ukraina

– Den ryska armén strider mot en stark armé med stöd från de ekonomiskt och teknologiskt starkaste länderna, säger han.

Han fick snabbt mothugg från andra paneldeltagare som menade att det inte går att förhandla med Ukrainas regering.

Se ett utdrag från debatten i ryska NTV och hör Bert Sundström berätta hur Vladimir Putin, ryska medier och folket reagerat på den ukrainska motoffensiven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet