”Kvällens protester största på länge”

Uppdaterad
Publicerad

Egyptisk polis jagar demonstranter genom centrala Kairo, berättar SVT:s korrespondent Stina Blomgren.

Egyptisk polis använde vattenkanoner och tårgas för att skingra demonstranter som ifrågasatte domstolsutslaget att före detta president Hosni Mubarak inte var ansvarig för dödandet av demonstranter under protesterna mot honom 2011.

– Jag hör lite sirener och det som händer just nu är att polisen jagar demonstranter i centrala Kairo. Kvällens protester är den största på länge, säger SVT:s korrespondent Stina Blomgren

Demonstranter samlades på Tahrirtorget

Enligt AP hade runt 2.000 demonstranter samlats nära Tahrirtorget och behövde fly in på mindre gator efter att polis börjat använda vattenkanoner och tårgas.

– Till en början tillät säkerhetsstyrkor demonstranter att samlas, men de valde att upplösa demonstrationen för att de menade att anhängare till Muslimska brödraskapet trängt sig in bland demonstranterna, säger Stina Blomgren.

Ett 30-tal gripna

Enligt ett uttalande från inrikesdepartementet som AP citerar hade Muslimska brödraskapets anhängare kastat stenar och bråkat med övriga demonstranter.

Närmare ett 30-tal människor ska ha gripits.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arabiska våren

Mer i ämnet