Dubais internationella flygplats där den 44-åriga kvinnan och hennes dotter stoppades. Foto: Kamran Jebreili/TT

Kvinna och fyra-åriga dottern blev frihetsberövade i Dubai efter att ha druckit ett glas vin

Publicerad

En 44-årig kvinna blev frihetsberövad i Dubai under tre dagar med sin fyra-åriga dotter. Anledningen? Kvinnan drack ett glas vin på flyget från London till Dubai, skriver tidningen The Guardian.
Nu riskerar hon att bli kvar i Dubai i upp till ett år i väntan på domstolsförhandling.

Kvinnan som har svensk bakgrund, men är boende i England, var på väg till Dubai med sin fyra-åriga dotter. Hon blev stoppad av en immigrationstjänsteman som sa att hon hade ett ogiltigt visum och därför måste vända tillbaka till London omedelbart.

Kvinnan bad då om att få köpa ett nytt visum, varpå tjänstemannen frågade om hon hade konsumerat någon alkohol under sin flygning. Enligt kvinnan hade hon druckit ett glas vin som flygbolaget givit henne gratis.

”Jag har aldrig hört henne gråta så”

Kvinnan och dottern togs då i förvar och blev fråntagna både mobiltelefon och pass. Kvinnan blev även ombedd att göra ett blodprov för att testa mängden alkohol i hennes blod.

Enligt kvinnan försökte vakterna dra ut hennes hårförlängning. Hon och dottern ska även ha fått sova på smutsiga madrasser, samt blev ombedda att städa toaletter och golv.

– Min lilla dotter var tvungen att gå på toaletten på cellgolvet. Jag har aldrig hört henne gråta på det sättet som hon gjorde i den cellen, säger kvinnan.

Kan hållas kvar i ett år

Kvinnan släpptes senare efter att ha betalat borgen, men fick då veta att hon inte får tillbaka sitt pass förrän målet är avslutat. Kvinnan kan nu väntas bli kvar i Dubai i upp till ett år i väntan på domstolsförhandling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer