Foto: TT

Labourledare frias efter uppmärksammad ölkväll

Publicerad

Vid sidan av den festskandal som ledde fram till Boris Johnsons avgång har också Storbritanniens oppositionsledare utretts för ett liknande övertramp. Labours ledare Keir Starmer kommer dock inte behöva betala böter, Utredningen av honom och partiets vice ordförande Angela Rayner läggs ned, meddelar polisen.

Polisen har tittat närmare på en incident där de två åt indisk hämtmat och drack öl tillsammans med partikollegor i samband med att de bedrev kampanjarbete inför ett lokalval i Durham i nordöstra England. Det skedde samtidigt som stränga smittskyddsregler rådde och befolkningen i övrigt förbjöds att samlas i grupper inomhus.

Händelsen uppmärksammades som ”beergate” i brittiska tidningar, vid sidan av ”partygate” som gällde Torypartiets olika tillställningar.

Premiärminister Boris Johnson, den nyligen avgångne finansministern Rishi Sunak och många andra dömdes till böter för de regelbrotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.