Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s Ukrainakorrespondent förklarar hur plusgrader kan påverka krigets utveckling på marken. Foto: SVT / TT

Lista: Tre saker som kan påverka kriget

Uppdaterad
Publicerad

Striderna om Bachmut har blivit krigets längsta, Ukraina larmar om att ammunitionen håller på att ta slut, och vårvädret påverkar krigets utveckling. SVT:s Ukrainakorrespondent listar tre saker att hålla koll på i kriget i Ukraina just nu.

Se också hela Kriget i veckan, där SVT Nyheter fördjupar den senaste nyhetsutvecklingen i kriget i Ukraina, på åtta minuter.

En varm vår kan påverka kriget och den närmaste veckan ska det blir plusgrader vid fronten.  

– Vi kunde själva konstatera när vi var i Ukraina för en vecka sedan uppe i Kupjansk, att tjälen höll på att gå ur marken, säger SVT:s Ukrainakorrespondent Bengt Norborg.

Något som kan försvåra förflyttningar framåt på slagfältet.

– Väger en stridsvagn eller ett pansarfordon flera ton, då kan man lätt inse att gå till offensiv i den värsta lervällingen blir svårt. Det här en kort period som inte är särskilt lämpad för att röra sig framåt, säger SVT:s Ukrainakorrespondent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.