Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Frågan är hur många av den modernaste typen av robotar Ryssland har, och tragiskt sett så kommer vi nog få se hur många de har, säger överstelöjtnant Joakim Paasikivi. Foto: SVT / Maxar technologies

Lista: Tre saker som kan påverka kriget

Uppdaterad
Publicerad

Ryska attacker med hypersoniska robotar, hårda strider kring floden Bachmutka och brist på ammunition i Ukraina gör att amerikanska vapenfabriker går på högvarv. Överstelöjtnant Joakim Paasikivi listar tre saker som påverkar kriget i Ukraina just nu.

Se också hela Kriget i veckan, där SVT Nyheter fördjupar den senaste nyhetsutvecklingen i kriget i Ukraina, på åtta minuter.

Wagnergruppen har tagit kontroll över större delen av östra Bachmut. Samtidigt har ukrainska styrkor förstört viktiga broar över floden Bachmutka i stadens centrala delar.

Floden markerar nu frontlinjen i de blodiga striderna och kan få betydelse i de fortsatta striderna.

– Det är svårt att gå över vattendrag om de är större än ett dike och det gör att det är inte ovanligt att det blir hårda strider just vid de här typer av terrängpartier, säger överstelöjtnant Joakim Paasikivi.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.