Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skådespelaren och Unicef-ambassadören Orlando Bloom är en av flera kändisar som träffat president Zelenskyj. Foto: Ukrainian Presidential Press Office via AP/SVT

Lista: Tre saker som kan påverka kriget

Uppdaterad
Publicerad

Kändisar som skakar hand med den ukrainske presidenten, Norges leverans av Leopard-2-stridsvagnar och stridsflyg som till slut skickats till Ukraina. SVT:s utrikesreporter fördjupar tre händelser som kan påverka kriget i Ukraina just nu.

Vi har sett det förut, kändisar som skakar hand med den ukrainske presidenten. Nu senast skådespelaren och Unicef-ambassadören Orlando Bloom som träffat Zelenskyj.

– För Ukraina så kan det vara ett sätt att nå ut till de här kändisarnas fans. En grupp som kanske inte med självklarhet annars följer krigsutvecklingen dag för dag, säger SVT:s utrikesreporter Carl Fridh Kleberg.

Världsledare på kö

Världsledare har också stått på kö för att träffa Zelenskyj, men de tas inte emot kravlöst.

– Ukrainas närmaste rådgivare framhåller att man inte ställer upp på möten med olika politiker och världsledare utan att de har någonting konkret med sig att erbjuda Ukraina i stöd, säger SVT:s utrikesreporter.

Se också hela Kriget i veckan, där SVT Nyheter fördjupar den senaste nyhetsutvecklingen i kriget i Ukraina, på nio minuter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.