Löfven om brexitavtalet: ”Ovisst vad som kommer ske”

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven (S) ser positivt på uppgörelsen mellan EU och Storbritanniens regering.

– Vi har hela tiden eftersträvat ett ordnat utträde, säger statsministern till SVT.

Efter långa förhandlingar bekräftade EU och Storbritanniens regering att man enats om ett brexitavtal. Stefan Löfven är på plats i Bryssel för EU-toppmötet som inleds på torsdagen.

– Vi har hela tiden eftersträvat ett ordnat utträde, vi har hållit fast väldigt tydligt att vi inte vill ha någon gräns på den irländska ön och vi vill samtidigt skydda den inre marknaden. Det ser ut att ha klarats av i den här uppgörelsen, säger statsminister Stefan Löfven (S).

Brexit

”Stödjer en fortsättning”

Under EU-toppmötet ska ledarna få en genomgång av avtalet. Innan dess vill Löfven inte uttala sig om detaljer.

– Just nu görs säkert analyser i många länder. Min bedömning är att vi vill ta det politiska vidare, vi stödjer en fortsättning på processen med det här avtalet som grund.

Stefan Löfven (S) säger samtidigt att det är långt ifrån klart att avtalet röstas igenom i det brittiska parlamentet.

– Då är vi dessvärre tillbaka på ett oordnat utträde. Det ser väldigt jämnt ut i det brittiska parlamentet så det är ovisst vad som kommer ske där på lördag, säger statsministern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brexit

Mer i ämnet