Foto: Michael Probst, AP, TT / Pontus Lundahl, TT

Löfven på Twitter: ”Våra tankar är med de omkomnas familjer”

Uppdaterad
Publicerad
Sveriges statsminister Stefan Löfven kommenterar nu den tragiska dödsolyckan på Stora Bält-bron i Danmark. I ett inlägg på Twitter skriver han: ”Våra tankar är med de skadade och med de omkomnas familjer och närstående.” Även den danska drottningen Margrethe kommenterar: ”Morgonens förfärliga tågolycka på Stora Bältbron berör mig djupt”.

Sex personer har omkommit och 16 skadats när last från ett godståg välte och kolliderade med ett passagerartåg på Stora Bält-bron strax utanför Fyn i Danmark.

Under onsdagsförmiddagen kommenterade Stefan Löfven (S) dödsolyckan på Twitter: ”Våra tankar är med de skadade och med de omkomnas familjer och närstående. Detta har jag under morgonen också framfört till min kollega statsminister Lars Løkke Rasmussen”, skriver han bland annat.

Foto: Twitter

Danska ministrar reagerar

Även flera danska ministrar har kommenterat olyckan.

– Det är helt fruktansvärt det som skett på Stora Bält-bron. Jag är djupt berörd och mina tankar går främst till de omkomna och till deras anhöriga, säger justitieminister Søren Pape Poulsen enligt Ritzau.

Även utrikesministern skänker sina tankar till de berörda.

”Förfärlig start på 2019”, skriver Anders Samuelsen på Twitter.

Tågbolaget: ”Oerhört allvarligt”

Tågbolaget DBS skriver att de ser ”oerhört allvarligt på olyckan”

”Vi är djupt berörda av att det är både omkomna och flera skadade”, säger DSB:s vd Flemming Jensen i ett pressmeddelande.

”Våra tankar går till de anhöriga och vi gör allt som är praktiskt möjligt för att bistå kunderna och deras anhöriga.”

Carlsberg: ”Vi är djupt berörda”

Carlsberg skriver på sin hemsida att man fått bekräftelse att det är ett godståg med deras varor som är inblandat i olyckan. Bilder inifrån tåget visar glaskross och skador på tågets insida.

”Vi är djupt berörda av olyckan”, skriver Carlsberg.

Drottningen: ”Förfärligt”

Danmarks drottning Margrethe skriver på kungahusets Facebooksida.

”Den här morgonens förfärliga tågolycka på Stora Bältbron berör mig djupt. Mina tankar och min djupaste medkänsla går till såväl de anhöriga, och deras familjer, som de skadade”, skriver drottningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer