Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s utrikesreporter Bert Sundström om uppgifterna om att Wagnerledaren nu befinner sig i Rysslan.

Lukasjenko: Prigozjin inte kvar i Belarus

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring Wagnergrundaren Jevgenij Prigozjin fortsätter. Han befinner sig nu återigen i Ryssland, hävdar Belarus diktator.

– Han är inte på Belarus territorium, säger Aleksandr Lukasjenko vid en pressträff.

Wagnerledaren har inte synts till offentligt sedan han lämnade den ryska staden Rostov-na-Donu natten efter Wagnergruppens väpnade uppror. 

Kort därefter bekräftade Lukasjenko att Prigozjin anlänt till Belarus. Detta var en del i uppgörelsen för att Wagnergruppen skulle stoppa sitt uppror. Nu ska han återigen ha lämnat landet och sägs befinna sig i Sankt Petersburg. Lukasjenkos påståenden har inte bekräftats vare sig av Kreml eller Prigozjin själv.

Väpnat uppror i Ryssland

Lukasjenko säger vidare att erbjudandet till Wagnergruppen om att stationera soldater i Belarus kvarstår och att han inte tror att legosoldaterna skulle vända sig emot den belarusiska staten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad var det som hände i Ryssland? Foto: TT/AP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Väpnat uppror i Ryssland

Mer i ämnet